BEZOEK SHOWROOM

goed geslapen is goed geleefd...

Logo van Paradise Bedding

Beste Boxsprings

Veel keuzes en variaties

Garantie

Tot 2 jaar geldig

Gratis verzending

in Nederland en Beglië

Termijnen betalen

Mogelijk om in 3 delen te betalen

Welke afmeting boxspring bed moet je kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw boxspring bed, kom je voor een aantal keuzes te staan. De eerste en misschien wel meest belangrijke keuze die moet maken, is voor welke afmetingen je kiest. Zeker bij een boxspring speelt dit een significante rol. Ben je bijvoorbeeld van plan om voornamelijk alleen in het bed te gaan liggen? Of heb je een partner waarmee je het bed deelt? Ook je lengte en je schouderbreedte zijn van invloed op de ideale afmetingen van je boxspring bed.

Een witte meetlat

Welke boxspring bed afmetingen zijn er?

Het is allereerst belangrijk om te weten welke boxspring afmetingen er precies zijn. Daarbij merken we bij Paradise Bedding dat er 3 formaten boxspring zijn die er met kop en schouders bovenuit steken. Met andere woorden; dit zijn de afmetingen die veruit het meest populair zijn:

Boxspring 140×200

De boxspring 140×200 is in de basis het ‘kleinste’ formaat. Het is een bed van 140 cm breed en 200 cm lang. Uiteraard zijn dit nog altijd vrij serieuze afmetingen. In veel situaties is het voldoende om op een comfortabele wijze 2 personen kwijt te kunnen. Dit formaat is ideaal voor de slaapkamer die enigszins compact is. Met een boxspring 140×200 weet je dan zeker dat er voldoende ruimte overblijft voor andere zaken. Zoals bijvoorbeeld nachtkastjes, een kledingkast, etc.

Boxspring 160×200

Een boxspring 160×200 is alweer een stukje groter dan het vorige formaat. Dit type boxspring biedt daarmee dus net wat meer ruimte. Niet alleen levert dit een iets groter ligcomfort op, maar het komt ook met andere voordelen. Denk aan de extra plek bij een boxspring met opbergruimte. Dankzij het grotere formaat van het boxspring bed zelf, neemt ook de opbergruimte iets verder toe. Ideaal wanneer je hier in je slaapkamer behoefte aan hebt.

Boxspring 180×200

Tot slot is er nog de boxspring 180×200. Dit is een uiterst populair, groot boxspring bed. Opnieuw geldt dat het een slimme keuze is wanneer je zoekt naar een boxspring met opbergruimte. Echter gaat het daar natuurlijk niet alleen om. Een dergelijk formaat bed noemen we ook wel ‘kingsize’. Het is de ultieme combinatie van luxe en comfort. Voor veel mensen is het toch wel een droom om zo’n groot bed in de slaapkamer te hebben staan. Voel jij dit ook zo?

De toegevoegde waarde van een voldoende groot boxspring bed

Er zijn talloze redenen te verzinnen waarom een groot boxspring bed wenselijk is. Het prijkt niet voor niets bovenaan menig wensenlijstje. Al van jongs af werken veel mensen hier naartoe. Momenteel heb je daarom een unieke kans om deze wens in vervulling te laten gaan. Een groot boxspring bed heeft de volgende voordelen te bieden:

Maximale ligruimte

Het is af en toe romantisch en gezellig om dicht tegen je partner aan te liggen. Maar eerlijk is eerlijk, iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan zijn of haar eigen ligruimte. Hoe groter je bed dan is, hoe meer ‘vrijheid’ je op dit vlak hebt. Een boxspring 180×200 is uiteindelijk maar liefst 1,8 meter breed. Dit is zelfs voldoende om met z’n 3’en naast elkaar te liggen.

Extra opbergruimte

Tegelijkertijd is ook de term ‘opberg boxspring’ steeds wat populairder aan het worden. De combinatie van een bed en opbergruimte is simpelweg erg aantrekkelijk. Want wat doe je anders met de ruimte onder je bed? Met een grote opberg boxspring maximaliseer je de ruimte in je slaapkamer.

Praktischer met kinderen

Tot slot is een grote boxspring ook een stuk praktischer met kinderen. Denk aan de gezellige weekendochtenden waarop je met z’n allen in het ouderlijk bed ligt. Er is dan voldoende ruimte voor iedereen om comfortabel te liggen. Zo creëer je ook een stukje gezelligheid door voor een groot bed te kiezen.

Een kind dat aan het slapen is op een boxspring

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk nu het uitgebreide assortiment van Paradise Bedding. De kans is groot dat je al snel een aantal favoriete opties tegenkomt!

Vrouwelijke klantenservice medewerkster

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Contact

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan op de nieuwsbrief en ontvang direct
een kortingscode ter waarde van €15,-

Logo van Trustpilot

4.5/5.0

WhatsApp