BEZOEK SHOWROOM

goed geslapen is goed geleefd...

Logo van Paradise Bedding

Beste Boxsprings

Veel keuzes en variaties

Garantie

Tot 2 jaar geldig

Gratis verzending

in Nederland en Beglië

Termijnen betalen

Mogelijk om in 3 delen te betalen

Tips om beter te slapen

Slapen is misschien wel de belangrijkste activiteit voor de mens met betrekking tot onze gezondheid. Op het moment dat je slaapt, vinden er allerlei processen in het lichaam plaats. Het is als het ware een herstelfase en vorm van opladen tegelijk. Zodanig, dat je er de volgende dag weer fris en fruitig tegenaan kan. Slaap je om de een of andere reden slecht? Dan heeft dit in potentie grote, negatieve gevolgen op het dagelijkse leven.

Een vrouw die aan het slapen is op een boxspring

Veel mensen die slecht slapen, geven bijvoorbeeld aan dat ze minder energie hebben, vaker ziek zijn en sneller geïrriteerd raken. Het is simpelweg een stuk minder leuk om zo door het leven te gaan. Tips om beter te slapen, komen daarom flink van pas. Maar wat zijn nu de meest effectieve slaaptips van dit moment?

5 slaaptips voor een optimale nachtrust

Als slaapexpert houdt Paradise Bedding zich op dagelijkse basis bezig met alles wat hierbij komt kijken. Uit onze ervaring is gebleken dat er 5 slaaptips zijn die de grootste bijdrage leveren aan een betere nachtrust. Het gaat dan om:

Goede boxspring kopen

Een goede boxspring kopen, moet eigenlijk voor iedereen stap 1 zijn. Een boxspring staat er namelijk om bekend dat het als geen ander in staat is een optimale ondersteuning te bieden. Dankzij een optimale ondersteuning van het lichaam, ervaar je maximaal ligcomfort. En hoe hoger het ligcomfort is, hoe makkelijker je in slaap valt. Er zit een wereld van verschil tussen een ‘standaard’, goedkoop bed en een kwalitatief hoogstaande boxspring. Wij zijn ervan overtuigd dat je zo met één gerichte aankoop een belangrijke stap in de goede richting zet. Bekijk ons uitgebreide assortiment en vind de perfecte boxspring.

Slaapkamer geluidloos en donker maken

Naast het bed zelf is het ook zaak om naar de omgeving te kijken. Uiteindelijk slapen we nagenoeg allemaal in een slaapkamer. Een kamer die speciaal is ingericht om in te slapen. Wat je dan niet moet vergeten, is dat het belangrijk is om geluid en licht weg te houden uit de slaapkamer. Zeker aan het einde van een slaapcyclus zijn kleine geluidjes of lichtstralen al voldoende om je wakker te maken. En wanneer je dan eenmaal (te vroeg) wakker bent, kom je nog maar moeilijk in slaap. Overweeg dus verduisterende gordijnen of rolluiken en mogelijk ook oordopjes.

Apparaten ruim voor bedtijd wegleggen

Van smartphones en computers is het bekend dat ze blauw licht uitzenden. Dit type licht geeft aan het menselijke brein een seintje dat het nog geen bedtijd is. Sterker nog; het vertelt je brein dat het tijd is om wakker te worden en te blijven. Het gaat de productie van het slaaphormoon melatonine tegen. Uiteraard is dit niet de bedoeling wanneer je ’s avonds in bed ligt. Het is dan zomaar mogelijk dat je ineens uren wakker ligt voordat je in slaap valt. Leg de apparatuur daarom zo’n 1 a 1,5 uur voor het slapen alvast weg. Lees in plaats daarvan een boek of doe een spelletje. Er zijn genoeg alternatieven.

Niet te laat eten

Een vierde tip voor een betere nachtrust is om niet te laat te eten. Een algemene regel hierbij is dat je maximaal 3 uur voordat je wilt slapen je laatste maaltijd nuttigt. Zo heeft je spijsverteringssysteem de tijd om dit voedsel te verwerken en vervolgens weer tot rust te komen. Op het moment dat het dan tijd is om naar bed te gaan, is je lichaam minimaal actief. Dit maakt het makkelijker om ook daadwerkelijk in slaap te vallen.

’s Avonds geen cafeïne drinken

Tot slot de laatste van de slaaptips; ’s avonds geen cafeïne meer drinken. Het is zelfs aan te raden om maximaal om 3 uur ’s middags voor het laatst cafeïne te drinken. Zoals we allemaal weten, is dit een stofje dat je alerter maakt en daardoor wakker houdt. Echter blijft dit nog heel lang in het lichaam aanwezig. Hoe gevoeliger je hiervoor bent, hoe groter de kans dat je ’s nachts wakker ligt. Ben je dus iemand met slaapproblemen? Drink dan al vroeg je laatste kopje koffie of energiedrankje van de dag.

Vrouwelijke klantenservice medewerkster

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Contact

Volg ons

Nieuwsbrief

Meld je aan op de nieuwsbrief en ontvang direct
een kortingscode ter waarde van €15,-

Logo van Trustpilot

4.5/5.0

WhatsApp